Last-minute karácsony

2011.12.23. 09:30

Ha a NASA-hoz tartoznánk, valószínűleg a költségvetés „Felfedezés” sorának "Kutatás és Fejlesztés" almenüje vonatkozna ránk. Egyedül erre az egy tételre jövőre 288,5 millió dollárt szándékozik elkölteni az űrhivatal, ami nem rossz, még akkor sem, ha más projektekkel kell ezen az összegen megosztozni. Mindössze egy kerekítési hiba elég lenne, és Pulink máris a Holdon lenne.

Valószínű, hogy ebbe a kategóriába tartozhatnak az előző posztunkban beharangozott ördögszekér-koncepciók, így az idei holland dizájnhéttel összefüggésbe hozott "Pitypang" is. Ezekkel a NASA mérnökei még a kétezres évek elején végeztek intellektuális önkielégítést, amikor megpróbálták a Mars-kutatás olcsóbb alternatíváját megtalálni. 

Mint azt egyik éles szemű kommentelőnk kiszúrta, módszerüket a Holdon bajosan lehetne hasznosítani – az ördögszekerek ugyanazon az elven működnek, mint földi névrokonaik; szél fújja őket ide-oda. Ilyeneket, mint ez itt - kábé ilyesmi jelleget ölthet a karácsonyfáról készített fotónk is, miután összetömörítjük zip-formátumba:

Ehhez persze nem árt, ha van légkör és szél is. Amíg azonban a Mars mindkettőből bővelkedik, addig a Holdon ezek hiánycikknek számítanak. A szocialista ipar is valahogy ezen az elven működött: egy termékkel vagy roskadásig tele voltak zsúfolva az áruházak, vagy sehol nem lehetett kapni.
Nem is ezért foglalkozunk velük, hanem egyrészt azért, hogy bemutassuk: még egy NASA sem engedheti meg magának, hogy ne gondolkozzon olcsóbb lehetőségeken. Mi folyton ezt tesszük. Másrészt, pedig azért, hogy egy nappal karácsony előtt dekorációs tippeket adjunk konzumálásban megtört, elkeseredett olvasóinknak.

Ideje ugyanis szembenézni a ténnyel: ami a NASA-nál a hosszas mérnöki tervezésből az ördögszekerekkel kapcsolatban ezidáig megvalósult, az leginkább egy mutatós karácsonyfa-dekoráció. Igaz, abból viszont egy teljes sorozat.

Valószínűleg a kantin folyosóján, ebédszünetben kattinthatták ezt a fotót:

Ezek elkészítése nem kerül dollármilliókba, így ügyesebb olvasóinkat egyenesen arra biztatjuk, hogy küldjenek el nekünk egy fotót alteros marsjárókkal felcicomázott karácsonyfájukról. (Folyt.köv.)


Kérjük segítségeteket, hogy minél többen támogassanak bennünket: hívjátok fel barátaitok, ismerőseitek figyelmét a Kis Lépés Klub-ra és a Puli Indítóállás-ra!

Szerző: gopuligo

2 komment

Címkék: migrate

A bejegyzés trackback címe:

https://pulispace.blog.hu/api/trackback/id/tr253489879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

roka 2011.12.23. 11:58:42

Nem irigylem a Pulisokat mert azért nem lesz egyszerű ez a Holdraszállás, vagy fékezőrakéták kellenek, amit Magyarország gazdasági helyzete nem enged meg, vagy beleállnak mint egy golyóstoll a Holdba. Úgyhogy gyúrjanak, meg így karácsonykor pihenjenek!
Pulit a Holdra!
süti beállítások módosítása