Ballisztikus előszilveszter

2011.12.31. 11:15

Szilveszterkor ősi magyar szokás szembesülni azzal a ténnyel, hogy már nem azok vagyunk, mint akik voltunk. Ez a nap egyben az év utolsó lehetősége arra, hogy tucatjával készüljenek rólunk kompromittálóbbnál kompromittálóbb fotók, amik készítésére vagy emlékszünk, vagy nem.

Legyünk erősek: a Google által szponzorált Lunar X PRIZE verseny (GLXP) honlapján Pulinkról látható képen is nehezen ismernénk mai önmagunkra. De ezt az énünket is szeretjük, mert innen indultunk.

Azóta persze sokat változtunk, gömbkerékből kinőttük magunkat négykerekűvé.

De nem csak rólunk mondható el, hogy átalakulunk. Igaz ez versenytársainkra is, többek között az egyetlen orosz csapatra, akiknek igazolványképe favorit-rangsorunkban közvetlenül a miénk után következik. Ez annyira friss, hogy még az okmányirodában is csont nélkül elfogadnák.

Űrjárművük a Selenohod nevet kapta, így tisztelegve a 70-es évek elején Holdra küldött Lunohod1 és 2 emléke előtt. Noha az első prototípus valóban emlékeztetett a két nagy elődre, tavasz óta  egy vidám, valóban szokatlan mozgású gyerekjátéknak is prímán kinéző kis robot csodálkozik rá a homokozólapátra:

Nálunk, így év vége felé, mérnökcsapatunk az örömködés más formáját találta meg: egy üzemanyagcella-meghajtású autóval játszott az évbúcsúztató találkozón belvárosi irodánkban.

A személyes összejöveteleknek mindig más a varázsa, mint a Skype-on tartott megbeszéléseknek, de ha az ember az egész évet végigskypeolja, érthető, hogy arra a kis időre, amíg egy találkozó tart, nem akar kiszakadni megszokott közegéből. Így történhetett, hogy a szerdán megtartott óévbúcsúztatóról jegyzőkönyv is készült, ami egyben két mérnökünk meghitt beszélgetésének leirata. A sorok elején a pontosidő kritikus tényező emelkedő hangulatuk kronológiájának rekonstrukciójában.
A tények percről-percre :-):

[18:09:16] Mérnök1: Hamarosan kezdünk.
[18:10:03] Mérnök1: 7-kor.
[18:49:46] Mérnök1: Akkor mi most nekiállunk inni.
[19:14:11] Mérnök1: Az első napirendi pontot: Tokaji Hárslevelű
[19:14:13] Mérnök1: letudtuk.
[19:14:26] Mérnök1: Most jön a második napirendi pont: Egri Bikavér
[20:06:21] Mérnök2: sokáig tart a második napirendi pont... :)
[20:22:53] Mérnök1: Jelezném, hogy nekiálltunk a 3. napirendi pontnak: WeinHaus hangulat trófea félszáraz
[20:23:07] Mérnök1: Illetve lassan kiharapunk egy darabot a tálból.
[20:23:48] Mérnök1: Egyébként igen, sokáig tartott, mert közben megjött Tibor, és sokat beszél. :)
[20:24:36] Mérnök2: Ő is hozzászól a napirendi pontokhoz
[20:25:06] Mérnök1: Az elsőhöz nem tudott.
[20:25:47] Mérnök2: amúgy Kellemes Ünnepeket mindannyiótoknak !

Sajnálatos módon a közvetítés itt megszakadt. Ezennel mi is boldog új évet kívánunk minden kedves földlakónak a világegyetem legszexibb űrmérnöke által kétkezűleg gyártott orbitális mézeskaláccsal:


Kérjük segítségeteket, hogy minél többen támogassanak bennünket: hívjátok fel barátaitok, ismerőseitek figyelmét a Kis Lépés Klub-ra és a Puli Indítóállás-ra!

Szerző: gopuligo

2 komment

Címkék: migrate

A bejegyzés trackback címe:

https://pulispace.blog.hu/api/trackback/id/tr543508448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

roka 2011.12.31. 15:13:08

A mézes puli király látom a tányér is ehető :)
Boldog Új Évet Kívánok az egész puli csapatnak!

PuliSpace · http://www.pulispace.com 2011.12.31. 16:58:29

@roka: bizony bele is haraptunk a tálba is :-) - Köszönjük & viszont BÚÉK még egyszer!
süti beállítások módosítása