Holdversenyben

2011.12.29. 09:30

Ahhoz képest, hogy a Google által szponzorált Lunar X PRIZE versenyből már vannak kiesők, nem állunk rosszul. És elsősorban nem csak azért, mert nem vagyunk köztük: jelenleg 26 csapat van versenyben, a magyar csapat az erős középmezőnyben tartózkodik. Igaz, ebben azért nem lehetünk teljesen biztosak, mert minden versenytárs hevesen titkolódzik.

A holdversenyben lévő 26 csapat mintegy 50 nemzetiséget jelent. A diverzitás elsősorban két csapat elvitathatatlan érdeme. Csapattagjaik országok szerinti megoszlása láttán zavarba jövünk, hogy esetleg az ENSZ tagállamainak névsorát olvassuk-e.
Az mindenesetre meglepő fordulat, hogy például a Bhutáni Királyságnak, a Tonga Királyságnak és a Karácsony-szigeteknek is vannak holdraszállási ambíciói, ennél már csak az meglepőbb, hogy az Egyesült Arab Emirátusok miért nem egyedül vívja harcát, és helyezi el űreszközét a Holdra. Esetleg a szaúd-arábiai testvérekkel közösen, hiszen ők is ugyanehhez a csapathoz tartoznak.
A harminchat nemzetiségből álló csoportosulást alkotó országok neveit mindenesetre megéri felsorolni, ha másért nem, legalább azért, mert annyira jó együtt látni Bosznia-Hercegovinát  Brazíliával, vagy Ukrajnát Új-Zélanddal.
Ha ez a soknemzetiségű csapat lesz szíves elsőként holdra szállni, akkor tuti megvalósítják mindazt, ami a hippiknek nem sikerült. Világbéke lészen, és písz.

Íme, a Synergy Moon csapata: Argentína, Ausztrália, Bhutáni Királyság, Bosznia-Hercegovina, Brazília, Chile, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emirátusok, Görögország, Guatemala, Horvátország, India, Írország, Japán, Franciaország, Kanada, Karácsony-szigetek, Makedónia, Montenegró, Németország, Oroszország, Spanyolország, Sri Lanka, Svájc, Szaúd-Arábia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Tanzánia, Tibet, Tonga Királyság, Ukrajna, Új-Zéland, USA, Venezuela

Persze, ez az összeállítás hordozhat magában szervezési, nyelvi, no meg kulturális különbségeken alapuló nehézségeket, gonosz gyanúnk szerint csak ezek miatt nincsenek még az Apollok szomszédságában. Mindenesetre úgy tűnik, ezt a formációt preferálják a velünk szomszédos országok kutatói is, akik valószínűleg ebben a multikulti környezetben érzik jól magukat. Mint Babelfish a vízben. Kompakt bevásárlókocsira hajazó Tesla nevű űrjárművük kábé így néz majd ki:

A másik soknemzetiségű csapat a White Label Space névre hallgat, ebben angol, ausztrál, brazil, francia, holland, japán, német, norvég, olasz és portugál állampolgárok dolgoznak vállvetve azon, hogy a magyar csapatot megelőzve eljussanak a Holdra. Íme, szellemi termékük általuk publikusnak nyilvánított fantáziarajza, a sokat sejtető TBD:

És ez még csak két csapat a huszonhatból, igaz, velük rövidesen ismét foglalkoznunk kell. Nem gyengén nyomják ugyanis. (Folyt.köv.)


Kérjük segítségeteket, hogy minél többen támogassanak bennünket: hívjátok fel barátaitok, ismerőseitek figyelmét a Kis Lépés Klub-ra és a Puli Indítóállás-ra!

Szerző: gopuligo

4 komment

Címkék: migrate

A bejegyzés trackback címe:

https://pulispace.blog.hu/api/trackback/id/tr113502817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapogatott Kukorica 2011.12.29. 14:03:13

Van valamilyen koncepcio, hogy a Puli hogy fog kinezni? Nezegetem a weboldalt is, de nem talalok a fentihez hasonlo fantaziarajzokat vagy kepeket. Esetleg ha tudnatok egy linket kuldeni azt megkoszonnem. Vagy infot, hogy mikor varhato egy elozetes terv a kinezetet illetoen. Gondolom valamilyen raszta bunda azert lesz az eszkozon.

gopuligo 2011.12.29. 14:47:02

@Tapogatott Kukorica:
A rasztán még gondolkozunk :) - de ebben a cikkben lehet látni néhány képet, még ha nem is a véglegeseket, sok érdekes más ötlet mellett:
hg.hu/cikk/design/13445-magyar-puli-es-fiatal-formatervezok-a-holdon
süti beállítások módosítása