Hawaii tesztünk sikerét nem kis mértékben az Irányítóközpont munkája biztositja. A Puli Mission Control Center (MCC), éppúgy mint februárban a marokkói küldetés során, a budapesti Városházán kapott otthont.

Az MCC életéről a MaunaCast Mission Control weBlog-on Juhász Koppány tudósít, aki aktív szereplőként éli át a történteket.

0.nap

Érkezés a Farkasverembe a városházán, itt lesz a főhadiszállás. A mai nap célja, hogy működőképessé tegyük a földi irányítás eszközparkját, így a mai nap főleg szoftveres "hegesztéssel" telik. Mikiékkel felvettük a kapcsolatot, azt üzenik, hogy nem várható ma éles futás.

Tovább a posztra itt.

1. nap Pre-Mission tesztek elhalasztva

Elérkezett a nagy nap, felvesszük a kapcsolatot a roverekkel. A számítógépeket este 10.30-kor indítjuk a mission controlban. Lacival otthon indulás előtt még átnéztük és pontosítottuk a "repülési tervet": óvatosan fogunk kezdeni, egyenként élesztjük fel a roverek alrendszereit. Először megpróbálunk telemetriát lekérni, és kameraképeket.

Tovább a posztra itt.

2. nap 1. műszak - Kezdődik a küldetés

Délután 5-kor felállítjuk az mcc-t, Klement Balázs az utolsó simításokat végzi az mcguin. Tiborékkal felvettük a kapcsolatot szkájpon, náluk most kel fel a Nap. Az üzenik hogy majd szólnak ha kiértek a helyszínre, addig pedig várakozunk.

Tovább a posztra itt.

2. nap 2. műszak - Részeges Freerun

Hajnali háromnegyed 2, a pre-mission checklist kész. Nem gondolná az ember, mennyire kemény, megfeszített munka ez, konkrét előre meghatározott utasításokat végrehajtani, ellenőrizni, jegyzőkönyvezni. Négy ember dolgozik rajta folyamatosan.

Tovább a posztra itt.

3.nap - Várakozás és futás

A tegnapi, meglehetősen izgalmas események rövid szöveges kiértékelése után este 7-kor elkezdjük a teszteket, Mikiék kiteszik a terepre a rovert. A mai terv az éles futás, az útvonaltervek szerint. Tibor üzeni, hogy van náluk egy kis szél.

Tovább a posztra itt.

Hogy minél jobb eredményt tudjunk elérni a távoli szigeten, mindenkinek a segítségére szükségünk van - a Tiedre is. Kis Lépés Klubunkon keresztül támogathatod tereptesztünket, akár rendszeres előfizetéssel is; a teszt helyszíni költségeihez pedig az indiegogo közösségi finanszírozási kampányunk segítségével járulhatsz hozzá.

Segíts Te is, hogy Magyarország lehessen az első európai nemzet, amely eljut a Holdra!

20131028005424-indiegogomanuacast2_header_575px.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pulispace.blog.hu/api/trackback/id/tr975685650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása