Pulifalva

2011.12.19. 09:30

Pécel, Abony, Berettyóújfalu - ezek közös vonása, hogy 15 ezren laknak bennük, pontosan annyian, ahányan a Puli holdra juttatásához első körben kellenek. Pláne, ha feltételezzük, hogy minden lakos ezer forintot ad erre a célra. Ha többet, akkor kisebb lélekszámú település is elegendő.

De nem is kell többet adni egy ezresnél (vagy, mondjuk, saját kétórányi fizetésünknél): egy puli nem divatkutya, tisztában van azzal, hogy sokaknak az is rengeteg. Viszont a Puli holdrajuttatásának legnagyobb feladata igazából egy logisztikai játék: meg lehet-e szervezni azt az összefogást  Magyarországon, amelynek segítségével űrállatkánk lépésről-lépésre - mondhatnánk iterációról-iterációra - egyre feljebb tud ugrándozni a Hold felé vezető úton?

Ennek a nagy legónak a legelső építőkockája nem más, mint maga a csapat – a csapattagok által már eddig beletett több mint 10.000 órányi szabadidő már önmagában nem kevés önerőt jelent!

"Csak" önerőből viszont legfeljebb akkor tudnánk a Holdig menni, ha pénzesemberünket mondjuk Paul Allen-nek, vagy Mark Zuckerberg-nek hívnák. Sajnos egyelőre még egyik eset sem áll fenn, tehát komplexebb módon kell megoldanunk a finanszírozást - hogy hogyan, ennek részleteibe megyünk bele itt, és még néhány következő posztunkban.

Tehát, amint mondtuk, önerő van - nem is csak az órák már most is derekas száma -, csak nem elég. A Puli viszont okos terelőkutya, azon is dolgozik, hogy kiderítse: létezik-e 15 ezer ember Magyarországon, akinek egyszeri ezer forintot megér az, hogy a magyar csapat jusson el a Holdra elsőként a Google által szponzorált Lunar X PRIZE verseny (GLXP) keretében. És, ha létezik, össze tudja-e terelni őket Pulifalván.

Pulifalva online megfelelője a Kis Lépés Klub. Egyesek elképzelése szerint a mennyország lehet ilyen: meghatározott számú hely van benne: 15 ezer – se több, se kevesebb. A többség talán az ismerősök  nagyobb száma és a bandázás lehetősége miatt úgy tűnik inkább a poklot részesíti előnyben, mivel mindeddig csak hatszázan vagyunk. De már ez is nagy örömmel tölt el bennünket, és ha látni lehetne a Puli szemét, akkor az nagyon hálás tekintetű lenne. És farkcsóválás helyett egy kiadós suta farrázás mindenképp jár a bátraknak:

2011.11.11-én: 582 KLK-tag

Viszont akárhonnan is nézzük, a hatszáz a tizenötezer mellett eléggé eltörpül - nem nagy a tülekedés a helyekért. Egyelőre.

A képlet egyébként roppant egyszerű: ha a 15 ezer magánszemélyt sem sikerül összeterelni, a Puli  nagy valószínüséggel nem jut messzire. Viszont minél több támogatót tud maga köré gyüjteni, annál könnyebb lesz a nagykutyákat is bevonni, akik akár több tízmillió forintos szponzorációval segíthetnek nekünk. Ez nem sci-fi: létezik már ilyen.

Pulink épp ezért magával viszi majd névsorukat, ami - akárcsak Aldrin híres lábnyoma - örök időkre ott marad a Holdon. Legalábbis, az első meteor-becsapódásig mindenképp.


Kérjük segítségeteket, hogy minél többen támogassanak bennünket: hívjátok fel barátaitok, ismerőseitek figyelmét a Kis Lépés Klub-ra és a Puli Indítóállás-ra!

Szerző: gopuligo

1 komment

Címkék: migrate

A bejegyzés trackback címe:

https://pulispace.blog.hu/api/trackback/id/tr623473381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2011.12.19. 14:35:56

"létezik-e 15 ezer ember Magyarországon, akinek egyszeri ezer forintot megér az, hogy a magyar csapat jusson el a Holdra elsőként"

Ne haragudjatok, csak jószándékkal írom, ez mindaddig nagyon meredek, amíg:

a) a terveitekről csak ennyire - hmm. - amatőr anyagok hozzáférhetőek (ugyanis kétséges mire kell a pénz).

b) nincs válasz arra a kérdésre, hogy mi lesz a pénzzel akkor, ha bármilyen okból mégse jönne össze az indítás.
süti beállítások módosítása