Bizniszfarm

2011.12.20. 09:30

Létezik a Kis Lépés Klubnak egy amolyan biznisz szakosztálya is, ez pedig nem más, mint az Indítóállás, amit kisebb költségvetésű cégeknek tartunk fenn. (Persze, a nagyobbacska büdzsével rendelkezőket sem tiltjuk ki innen.) A vállalatok, szervezetek nettó 10 ezer forintért pulipaneleket vásárolhatnak - minden egyes panel vitaminokban és nyomelemekben gazdag konzerv űrállatkánk számára, amitől a Hold felé fényesedik a szőre. Az 1001 pulipanelből még 920 rendelhető – senki ne érezze kirekesztve magát.

Az alapötlet az volt, hogy a kisebb cégeknél védőitalra, ásványvízre költött összegnek megfelelő értékű adományokkal lehessen feltölteni havi rendszerességgel Pulink ételes tálkáját. A magyar internet hőskorából a TeveFarm neve csenghet ismerősen, ahol makkos cipős menedzserek és lófarkas diákok futottak versenyt azért, hogy időben megtanítsák egy-egy új trükkre tevéjüket, illetve gondoskodjanak arról, hogy semmiben ne szenvedjen hiányt a szegény pára.

Meglehetősen addiktív jelenségről van szó: van például egy cég, ami egy-két pulipanel bevásárlása után annyira rákapott a cuccra, hogy ezek után már semmi nem állíthatta meg, hogy egyre nagyobb adagokban „tolja” a Pulit. Így lett a Lunir Kft. az első ezüstfokozatú szponzorunk.

Ha a magyar virtus valamire rákattan, akkor azzal a lendülettel a Voyagereket is utolérné Pulink. Már ha a magyar jellemnek legalább nem lenne annyira része a kétkedés. Miután a cégeknek sikerül leküzdeniük azt az erős kísértést, hogy egy Örkény-egypercesben való szereplésre kaptak meghívást azzal, hogy a magyar holdprojektet támogassák, általában nagyon engedékenyek a Puli irányában. A Lunir Kft. például ezt így fogalmazta meg:

"Óhatatlanul fenntartásokkal kezeljük az ilyen és ehhez hasonló bejelentéseket. Egyik oldalról ott vannak a szenzációhajhász, bolhából elefántot kreáló közlések, amire a hírverseny kényszeríti a médiumokat, másik oldalról pedig a gyanakvás: hol lehet ebben a csapda, megint valami átverés, kinek állhat érdekében, túl szép, hogy igaz legyen - és még sorolhatnánk a felmerülő kétségeket.
Magunk is efféle gondolatokkal kezdtük körüljárni ennek a csapatnak a kezdeményezését, akik közösségi támogatásra, céges szponzorokra támaszkodva hívják egy zászló alá a magyar kutatás-fejlesztés jeles alakjait, hogy a Google által szponzorált verseny keretében eljuttassák járművüket a Holdra.
Az ismerkedés során aztán kétségeink elillantak, és elsőként váltunk a Puli ezüst fokozatú támogatójává, s impozáns helyet érdemeltünk ki a Puli szemléletes indítóállásán."

Szerző: gopuligo

1 komment

Címkék: migrate

A bejegyzés trackback címe:

https://pulispace.blog.hu/api/trackback/id/tr763476580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

roka 2011.12.20. 14:52:01

Mivel jön a karácsony, ezért inkább foglalkozzunk avval, hogy Robbie Williams kit küldene a Holdra. Mellékelem a dalszöveg magyar fordítását:

www.youtube.com/watch?v=mo9gkohXO2E

Nem lennék ennyire egyedül
Ha ismernék a nevem minden otthonban
Kevin Spacey hívna a telefon
De túl elfoglalt lennék
Visszatérni a régi ötös- és tízcenteshez
Cameron Diaz adj nekem egy jelet,
És én mindig megmosolyogtatnálak
A beszélgetés dícsérne.

Beszélni fogok, és Hollywood hallgatni fog
Lásd őket meghajolni minden szavamnál
Mr Spielberg nézd csak mit hiányolsz
Nem tűnik egy kicsit abszurdnak?
Meghajolni minden szavamnál.

Vásároljátok fel a jogokat a könyvemhez
Éljetek egy farmon amitől a jegypénztár elvett
Megyek, és megnézem a díszletet
A megmentőiknek fognak hívni
Az összes ember megveti majd a hírességeket
A holdon fogtok élni
De hazajövök Júniusban
Hogy reklámozzam a folytatást.

Beszélni fogok, és Hollywood hallgatni fog
Lásd őket meghajolni minden szavamnál
Mr Spielberg nézd csak mit hiányolsz
Nem tűnik egy kicsit abszurdnak?
Meghajolni minden szavamnál.

Pulit a Holdra!
süti beállítások módosítása