Kemény munka

2014.05.16. 09:00

A Holdra eljutni kemény munka - a csapatok nem is tétlenkednek. A legutóbbi heti GLXP összefoglalóban ezt a Puli is kiválóan illusztrálta. A blogposzt a tavaly decemberi hawaii terepteszt utolsó napjának összefoglalójával kezdődik, amikor a két Puli rover prototípus egyszerre, tandemben küzdött a magashegyi sivataggal.

 

 Sőt még egy videónk is bekerült a válogatásba. Ezen másfajta, de talán még keményebb teszteknek vetettük alá a rovereket: érdeklődő tanulók és hallgatók hadának. A Puli csapat fáradhatatlanul járja az országot, és igyekszünk minél több fiatalt inspirálni.

Fel is teszik a kérdést a GLXP blogban, hogy vajh' mit hódít meg a Puli legközelebb. Robotos ketrecharc nyertes helyét? A Hold felszínét? Esetleg mást? Hamarosan kiderül - sőt, hamarabb, mint gondolnátok.

Persze nem csak a Puli töltötte meg a híreket. A japán Hakuto csapat is kivitte kicsit megjáratni a roverét. Bár könnyű azoknak, akiknek van a közelben tengerpartjuk, hiszen tulajdonképp a homok sem túl rossz analógia a laza holdi regolitra.

 

A Penn State oroszlánjai pedig egy infografikában foglalták össze, hogyan is tervezik a holdi küldetést. Ők is szokatlan megoldáshoz fordulnak: a leszállást követően a lander ismét felemelkedik, majd legalább 500 métert megtesz, mielőtt újra leszállna. Ezzel megspórolják a rovert, viszont újraindítható hajtóművű, autonóm landert kell építeniük.

3030312-inline-infographic-print-copy-1024x695.jpg

Ha pedig személyesen szeretnétek találkozni velünk, vagy a többi csapat képviselőivel, azt is megtehetitek június 4-5 között  a Design Terminálban, a Budapesten tartandó GLXP Team Summit alkalmából!


A Puli Space munkájának prioritása most az űrképes Puli elkészítése és Holdutazásunk foglalójának biztosítása. Mindehhez szükségünk van olvasóink segítségére is!

Ha szeretnéd a magyar zászlót a Holdon látni, támogasd a Google Lunar XPRIZE versenyben részt vevő Puli Space-t az odajutásban. A Puli esélye a Holdra jutásra az, ha más csapatok mellé társulunk be és így olcsóbbá tesszük a Holdig való eljutást, ami a küldetés legköltségesebb része.Hogy minél jobb eredményt tudjunk elérni a jövőben ismindenkinek a segítségére szükségünk van - a Tiedre is. Kis Lépés Klubunkon keresztül támogathatod további fejlesztéseinket, akár rendszeres előfizetéssel is.Segíts Te is, hogy Magyarország lehessen az első európai nemzet, amely eljut a Holdra!

Facebook  YouTube   Google+    Twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://pulispace.blog.hu/api/trackback/id/tr876169135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása