Elmondhatjuk: 2013 sikeres évként kerül be a Puli történetébe. Rövid visszapillantás az elmúlt esztendőre, avagy itt a mi Best of Puli 2013 listánk!

  • Az első hazai tesztek - 2012 őszén Gánton és Dunakeszin - után februárban a marokkói Szaharában bizonyított I2.0-ás jelzésű prototípusunk:

  • Ország- és világjárása során a Puli sok-sok emberhez jutott el, diákoknak, fiataloknak, időseknek vitte hírét a Google Lunar XPRIZE holdversenyéről, a világűr kutatásának, az űrtevékenység, a műszaki és természettudományok mindennapi életünkben is mindenütt megtalálható hasznosságáról. Találkozott egy marokkói miniszterrel, járt Madridban, ugatott Chilében és  Kaliforniában, és eljutott Hawaii Nagy Szigetére is. Közben természetesen fáradahatatlanul járta hazánkat is, Budapest, Pécs, Győr, Révfülöp, Tihany, Veszprém, Kecskemét, Karcag, Debrecen, Nyíregyháza, Baja, Szeged is rajta van a listán.

2013-12-06_Imiloa_101_8087_575px.jpgRover masszás diákoknak az Imiloa Astronomy Center-ben.

Az utazások közül a pálmát azonban nem kérdés, hogy melyik viszi el: a Puli eljutott a Galaxis Középpontjába is!

101_8692_575.jpg

 Jon Lomberg, a Voyager Aranylemez egyik alkotója, üdvözli a Pulit a Galaxy Garden-ben

  • A Puli galaktikus utazása újabb sikeres tesztsorozatunk egyik záróakkordja volt; december 4-17 között a PISCES (Pacific International Space Center for Exploration Systems) központ vendégei voltunk. A PISCES Hold-analóg tesztterepén, a Mauna Kea oldalában 2700 magasban, a Haiwahini völgyben 8 napon át dolgozott teljes erővel a Field Crew és a budapesti Mission Control. Sikerrel.

 PISCES_Newsletter_2013_DEc.jpg


Első videóbeszámolóink:

2014 még izgalmasabbnak igérkezik: már csak 18 csapat van talpon a Google Lunar XPRIZE Holdversenyében, és a Puli is ott csahol a mezőnyben. Első nagy sikerünk, egyben kihívásunk már meg is van az Újévre: júniusban a szakmának és a nagyközönségnek is kézzelfogható közelségbe hozzuk a holdversenyt:

a 2014-es GLXP Team Summit-ra, a verseny rendszeres éves találkozójára Budapesten kerül sor június első felében!

Köszönjük minden támogatónknak, hogy segítettek eljutni idáig a Holdra vezető úton.

Az újesztendőben is sok  feladat vár ránk: tartsatok velünk továbbra is!

A Puli minden erejével készül a Holdra. Hogy minél jobb eredményt tudjunk elérni a jövőben ismindenkinek a segítségére szükségünk van - a Tiedre is. Kis Lépés Klubunkon keresztül támogathatod további fejlesztéseinket, akár rendszeres előfizetéssel is.

Segíts Te is, hogy Magyarország lehessen az első európai nemzet, amely eljut a Holdra!


 

Globimpex_logo_300px.jpg

 

A Puli hawaii Maunacast küldetését a Globimpex és a Magyar Afrika Társaság támogatta!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pulispace.blog.hu/api/trackback/id/tr65720452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása